Medlemskapet är en kvalitetsstämpel

Tillbaka till nyheter

Medlemskapet är en kvalitetsstämpel

Sedan i somras är Horisonterra ny medlem i BOS.

– Schaktfritt är en relativt liten bransch och jag tror att det behövs en organisation som kan samla styrkorna och arbeta för vårt gemensamma bästa. Det behövs en större förståelse för vad schaktfri teknik innebär och vilka utmaningar vi entreprenörer ställs inför.

Så svarar vd Bror Holmstedt på frågan om varför han valt att gå med och vad han ser som BOS viktigaste uppgift framöver.

Horisonterra utgår från Torsåker som ligger mitt emellan Gävle och Falun. Sedan 20 år tillbaka arbetar Bror Holmstedt och hans 15 anställda i större delen av Mellansverige från Mälardalen till hela Gävleborg med styrd borrning och hammarborrning för VA, fiber och el.

– Vi går under villatomter i bostadsområden, under motorvägar och vattendrag. Jag upplever att intresset för schaktfritt har ökat under de senaste åren. Framför allt är det fler och fler som ser fördelarna med att kapa eller helt slippa kostnaderna för avstängning och återställning. Det är där vi har vår stora konkurrensfördel, säger Bror Holmstedt.

 

– Jag hoppas att organisationens arbete bland annat ska leda till bättre och enklare förfrågningsunderlag från upphandlarna. Det är också viktigt att sprida kunskapen om vad vår teknik innebär och vilka våra svårigheter är. Det är lätt för en beställare att rita ett rakt streck på en karta, där ledningen ska gå.

– Som medlem i BOS måste man uppfylla vissa krav och jag ser medlemskapet som en kvalitetsstämpel att visa upp för omvärlden. Personligen ser jag fram emot att engagera mig i verksamheten, till exempel genom att vara med på möten framöver.